Aко сте използвали Google Assistant вероятно сте забелязали колко бързо услугата може да открие желаното от вас съдържание. Виртуалният асистент е оптимизиран да извършва основни задачи като стартиране на разговор, написване на текстово съобщение, настройване на аларма, добавяне на събитие в календара, показване на прогноза за времето и др. Услугата с изкуствен интелект е полезна за стартиране на музикални парчета и определени приложения, както и за търсене в интернет, но скоро ще може да прави още повече неща, за да ни бъде максимално полезна.

 

Причината е, че Google Assistant вече позволява на разработчиците от трети страни да добавят собствени команди в услугата и така да персонализират работата на определени устройства. Това означава, че даден производител може да програмира определени команди за управление на ключови настройки в джаджите си и да извлече пълния потенциал на виртуалния асистент. Ако например компанията произвежда микровълнови фурни може да позволи на потребителите да казват за колко минути и на каква температура да бъде стоплено ястието, предаде TechRadar.

 

Интеграцията на допълнителни команди, съобразно самите устройства ще позволи на Google Assistant да се използва в много повече хардуерни продукти и ще улесни значително работата ни с нея. За в бъдеще самите разработчици няма да има се налага да чакат Google да осигурят поддръжка за определена джаджа, а ще могат сами да оптимизират Google Assistant да изпълнява задачите, които искат. Новата функция ще подобри комуникацията между смартфоните с виртуалния асистент и смарт високоговорителите като Google Home и Amazon Echo.

 

 

Oще от Digital: Вече ще можем да активираме Google Assistant с командата Hey Google