Услугата с изкуствен интелект на компанията може да улесни значително навигацията със смартфоните и откриването на съдържание в интернет. Google Assistant също така скоро ще предложи още една много полезна функционалност, с която вече се провеждат експерименти. Благодарение на нея виртуалния асистент ще ни информира каква песен слушаме във фонов режим на устройството си. Така няма да се налага да стартираме допълнителни приложения като Shazam или SoundHound. 

 

Функцията сега е достъпна само за смартфоните Google Pixel, но много скоро ситуацията ще се промени. От компанията подготвят ъпдейт, с който да позволят на собствениците на другите устройства с Аndroid да разпознават така песните, които слушат, предаде Маshable. За да се възползвате от тази полезна опция е необходимо да имате активирана услугата Google Assistant. След това задържате продължително Home бутона и питате на глас "What is this song?".

 

 

Очаквайте като отговор не само името на песента и самия изпълнител, но също и кратък преглед на текста. Само с едно кликване можете да видите пълния текст в Google Play и респективно да купите съответното парче. Google разпространява постепенно ъпдейта и той вече е достъпен в редица страни и се очаква скоро да е наличен и в европейските държави. Тази функция ще се превърне в още една сериозна причина да искате да използвате Google Assistant  на своя смартфон.

 

Вижте вече ще можем да активираме Google Assistant с командата Hey Google