Google Аssistant е виртуален асистент, който използва изкуствен интелект и е достъпен за всички смартфони с Android 6.0 или по-високи версии на платформата. Услугата представлява закономерния отговор на компанията към популярни предложения като Siri и Amazon Alexa. В случай, че сте тествали Google Assistant вероятно сами сте се убедили колко е лесно да откривате съдържание, да изпратите съобщение, да настроите аларма, добавите събития в календара и др. само с гласа си. 

 

Компанията сега изрази увереност, че до края на годината ще позволи на 95% от устройствата с Android да използват услугата. Предстоящ ъпдейт също така ще разшири значително броя на езиците, които се поддържат от Google Assistant, предаде TechCrunch. В момента виртуалния асистент е в състояние да разбира думи на осем езика, но до края на 2018г. ще оперира на над 30 езика. Сред тях влизат датски, холандски, шведски, тай, норвежки, хинди и няколко китайски диалекта..

 

 

По този начин Google се надяват да спечелят важно предимство пред своите конкуренти, тъй като броя на хората, които използват Android е много по-голям от собствениците на iOS устройства и високоговорителите Amazon Echo. Компанията ще продължи да разширява и обхвата от функционалности на Assistant, за да направи виртуалния асистент още по-полезен за потребителите. В заключение ще отбележим, че сега Siri разбира 20 езика, а Alexa само английски, немски и японски.

 

Вижте най-популярните неща, които хората питат Google Assistant