Вече ви информирахме, че започнаха ъпдейтите към Google Assistant за смартфоните с Android 6.0. Виртуалният асистент използва изкуствен интелект и може да извършва разнообразни задачи като например да търси в интернет, да стартира обаждания, да открива файлове в смартфона и др. Благодарение на постоянните ъпдейти от компанията Google Assistant е в състояние да разбира и контекста на думите, коeто прави услугата още по-полезна за потребителите.

 

В момента Google Assistant може да се използва от ограничен брой устройства. Собствениците на смартфоните Google Pixel и смарт джаджата Google Home получават първи ъпдейтите за услугата с изкуствен интелект, като тя е налична и за част от устройствата с Android. Много скоро ситуацията ще се промени, тъй като Google планират да направят Assistant достъпна от всеки уеб браузър. Tова означава, че виртуалния асистент ще може да се използва не само от хромбуците, но също от всеки друг лаптоп или компютър

 

По този начин Google се надяват да превърнат Google Assistant в много по-популярно решение за потребителите. Google Chrome е най-популярния уеб браузър, което означава, че милиони потребители ще имат възможността да работят eжедневно с услугата. Много скоро Google Assistant ще е достъпна за всяко устройство независимо дали работи с Android, iOS, Windows или Mac OS. Представянето на уеб версия на виртуалния асистент е ясна индикация за желанието на Google да се превърнат в лидер в този сегмент.

 

Вижте кои са най-добрите лични асистенти за Android с изкуствен интелект