Google Assistant е новият виртуален асистент на компанията, който използва изкуствен интелект и може да прави много повече неща от Google Now. Компанията официално потвърди плановете си да интегрира гласовата услуга и към други популярни мобилни устройства, в допълнение към смартфоните с Android. За в бъдеще Google Assistant ще бъде оптимизирана за инфотейнмънт системите на автомобилите, както и за смарт часовниците на пазара, съобщава PCWorld.

 

Плановете на компанията предвиждат услугата да бъде интегрирана първо към телевизорите, които работят с Android TV. Oчаква се това да се случи в следващите няколко месеца. Портативната конзола NVIDIA Shield също ще може да се възползва от предимствата на Google Assistant. Сред някои от първите устройства, които ще получат ъпдейт са телевизорите от сериите Sharp Aquos, Sony Bravia, а също AirTV Player и Xiaomi Mi Box. Google Assistant ще дебютира и за смарт часовниците. 

 

Основното изискване е те да са актуализирани към Android Wear 2.0. Премиерата на платформата ни очаква скоро. В момента Google Assistant може да се използва от смартфоните Pixel, джаджата Google Home и от приложението Google Allo. Включването на поддръжка за нея в повече джаджи има потенциала да я превърне в по-сериозен конкурент на услуги като Amazon Alexa и Siri. По всичко личи, че много скоро ще можем да управляваме всичките си устройства с гласови команди.

 

Вижте какво е Google Assistant и как работи