Вече ви информирахме какво е Google AMP и как работи. Това е проект предназначен да ускори зареждането на страници от мобилните устройства. За целта няма да бъдете пренасочени към действителния уеб сайт, а към негово копие, което се съхранява на сървърите на Google. В крайна сметка AMP ускорява отварянето на страницата и слага край на проблема с мобилните версии, които не са проектирани добре и зареждат бавно дори при добра връзка към интернет. Скоро тази функция ще е налична и за Gmail.

 

Компанията е стартирала Preview програмата AMP for Email, която е налична за разработчиците и ще ни позволи да използваме още повече интерактивни действия в профилите си. Самите разработчици ще могат в реално време да ъпдейтват своите уиджети и да вграждат в тях функции, с които да си взаимодействаме с уеб сайтовете директно от имейла, предаде AndroidHeadlines. По този начин ще се улесни работата на потребителите без да се налага да отварят допълнителни раздели в уеб браузъра

 

 

Интеграцията на Google AMP зависи от собствениците на уеб сайтове. Големи платформи като Pinterest и Booking.com вече работят над поддръжка за AMP for Email и вероятно примера им ще бъде последван от други популярни услуги. Потребителите например ще могат да кликнат върху снимка в имейла си и да я видят по същия начин, както при отваряне на официалния сайт на Pinterest. Oсновното предимство на Google AMP е, че намалява времето за зареждане на страниците и до края на годината ще е достъпна за Gmail.

 

Вижте пет нови приложения и разширения в Gmail, които е добре да пробвате