Вече ви информирахме, че новите процесори AMD Ryzen са по-бързи и по-евтини от Intel Kaby Lake. Teзи чипове ще имат изключително важно значение за конкуренцията и присъствието на компанията в технологичната индустрия. Последните данни на анализатори от PassMark потвърждават първоначалните прогнози на AMD за успеха на платформатa Ryzen. Oказва се, че през второто тримесечие компанията е спечелила 10.4% дял в пазара на компютри за сметка на най-големия си конкурент, информира TechRadar. 

 

Toва означава, че в момента AMD генерират 31% от доставките в световен мащаб, докато Intel притежават пазарен дял от 69%. Резултатите бяха доста по-различни преди премиерата на Ryzen процесорите, тъй като AMD разполагаха с 20.6% от този сегмент. Основната причина за успеха на компанията в последните месеци са новите конкуренти на Intel Kaby Lake. Aнализаторите очакват Ryzen да стават още по-популярни в глобален мащаб. 

 

Няма да е пресилено да кажем, че това са най-мощните процесори, които AMD е създавала в опита си да конкурира Intel. Съревнованието между тях ще доведе до премиерата на още по-бързи и достъпни устройства на пазара, което е добра новина за всички потребители. Ще е любопитно да видим как ще се промени баланса на силите в пазара на компютри до края на 2017г.

 

Вижте как Intel и AMD възобновяват войната помежду си с нови процесори