В света на големите джипове, 1992-ра е годината, която всички ще запомнят с появата на един от най-легендарните модели, който и до днес е един от рекордьорите не само по размери, но и по проходимост. Става сума за цивилната версия на военният M998 Humvee, която носи името HUMMER H1. Това е джипът който е любимец на на милиони хора по целия свят и любимото возило на много известни личности, включително и на терминаторът Арнолд Шварценегер, който има няколко модела от тази чисто американска марка.


Последната новина от нея е с привкус от бъдещето. Компанията планира да пусне на пазара изцяло електрически модел, който да носи наименованието GMC HUMMER EV. Всъщност за тази машина се говори отдавна, но заради пандемията с COVID-19, премиерата на модела се забави. Първоначално се очакваше той да бъде заявен през месец Май.


HUMMER EV няма да е обикновен джип, а една от най-добрите машини, които автомобилните фенове са виждали. От видеото на General Motors става ясно, че EV ще има на разположение цели 1000 конски сили и ще ускорява от 0-100км/ч за невероятните 3 секунди.

 


Джипът ще има два режима на скоростната кутия Adrenaline и Crab, като се предполага, че единият ще е за скоростно каране по асфалт, а другия при шофиране извън пътя. Купето ще е с две версии, като при едната покривът ще бъде сваляем. Каква ще бъде цената на HUMMER EV, както и останалите характеристики на машината, предстои да разберем до края на годината.

По-рано в статията си споменахме за Арнолд Шварценегер, ще намесим името му и тук отново. Всъщност Арни е собственикът на първият електрически HUMMER и той не е EV, който очакваме да се появи в продажба през 2021 година. 


Първият електрически HUMMER е направен от австрийска компания през 2018 година и е на базата на легендарният H1. Тук можете да видите гордият  Шварценегер, който позира до придобивката си.

 


Тя е снабдена с батерия със 100 киловатчаса заряд, достатъчен за изминаване на разстояние от 300км с едно зареждане. Двигателите са два и са разположени на предната и на задната ос, като общата им мощност е 483к.с.

 

Още от Digital.bg: Hubsan H123D X4 Jet – Най-малкият и бърз състезателен дрон с камера в света (Видео)

 

Музика: Bensound.com