General Motors вече инвестират сериозни средства в разработването на самоуправляващи автомобили и планират да стартират масовото им производство през 2019г. Това означава, че клиентите на компанията само след година ще могат да си купят модел, който се движи автономно, но в купето няма волан, скоростен лост и педали. Според данните първите серийни самоуправляващи автомобили ще са четвърта генерация Chevrolet Bolt, които се задвижват от електрически двигатели, предаде TheVerge.

 

Информацията за тези планове на бе потвърдена по време изложението Detroit Auto Show 2018 от президента на GM Дан Аман. В своето изявление шефа на компанията изрази задоволство, че много скоро потребителите ще могат да си купят автомобил, който не изисква никаква човешка намеса и може да се шофира самостоятелно. Премахването на скоростния лост, волана и педалите променя дизайна на купето и предоставя повече пространство за пътниците.

 

 

Ако всичко върви по план GM ще успеят да изпреварят всички свои конкуренти и ще пуснат на пазара първи своите автономни автомобили. От компанията публикуваха и кратко видео, което разкрива как ще изглеждат отвътре иновативните машини. Потребителите вместо волан ще виждат пред себе си централна конзола, която биха могли да персонализират с по-голям тъчскрийн дисплей. В следващите месеци ще бъдат разкрити повече детайли за плановете на GM.

 

Вижте осем компании, които ще направят самоуправляващите автомобили популярни до 2022г.