Главният изпълнителен директор на Samsung Electronics, Куон Оу-Хюн изненадващо обяви, че се оттегля от своя ключов пост. Неговото напускане повдига редица въпроси около бъдещата стратегия на компанията, особено в контекста на корупционния скандал с шефа на Samsung, Лий-Джае Йонг. Тези процеси накараха анализатори и инвеститори да се безпокоят относно лидерския екип, който ще управлява в следващите месеци един от най-големите брандове в IT сегмента, предаде Reuters.

 

Оставката на Куон Оу-Хюн e доста неочаквана, тъй като се смяташе, че той ще играе много по-голяма роля след ареста на Лий-Джае Йонг. Въпросният скандал принуди и други високопоставени служители да напуснат Samsung. Именно заради това се очакваше Куон Оу-Хюн да получи повече права, както и да се превърне в най-влиятелната личност в компанията. Досега той бе определян като вторият най-влиятелен човек в Samsung Group.

 

Куон Оу-Хюн e на 64-години и освен, че е председател на борда на директорите оглавява и бизнеса с компоненти, включително на процесори, памет и дисплеи. В своето изявление, с което потвърди оттеглянето си той уточни, "че е дошъл момента да напусне" и да повери управлението на Samsung на по-млади лидери. Куон Оу-Хюн работи в компанията вече 32 години и ще продължи да бъде председател на борда на директорите до март 2018г.

 

Вижте Samsung Galaxy S9 и Galaxy S9+ ще са първите смартфони с Qualcomm Snapdragon 845