IBM официално потвърдиха, че вече са избрали наследник на сегашният главен изпълнителен директор, Джини Ромети. Членовете на борда на директорите са гласували и одобрили кандидатурата на Арвинд Кришна, който досега оглавяваше "Cloud Аnd Cognitive Software" дивизията на компанията. IBM ще осигурят период от няколко седмици за необходимата транзиция между сегашния и бъдещия главен изпълнителен директор. Ако всичко върви по план Джини Ромети ще се оттегли, а Арвинд Кришна ще встъпи в длъжност на 6 април.

 

Новият главен изпълнителен директор изигра ключова роля в сделката за придобиване на софтуерната компания Red Hat за $34 млрд., която стана факт в края на 2018г. Според някои анализатори борда на директорите е обсъждал усилено кандидатурата на Джим Уайтхърст, който е главен изпълнителен директор на Red Hat, предаде TechCrunch. В крайна сметка IBM се спират на Арвинд Кришна и неговата богата кариера, която му позволява да познава отвътре културата и ценностите на технологичния гигант.

 

Арвинд Кришна

 

В свое изявление Джини Ромети също определи своя наследник като най-подходящия човек за тази длъжност. Припомняме ви, че сегашния шеф на IBM ще се оттегли от своя пост след като в продължение на осем години управляваше компанията. Джини Ромети ще продължи да е част от технологичният гигант, но вече като председател на борда на директорите. Една от основните цели на новият шеф на IBM ще бъде да разшири допълнително влиянието на компанията сред бизнес потребителите.

 

Още от Digital: IBM създадоха суперкомпютър с изкуствен интелект, който може да спори и опровергава хората