Вече ви информирахме, че главният дизайнер на Apple напуска компанията. Джони Айв в продължение на повече от две десетилетия е един от най-важните хора в Apple. Неговата впечатляваща кариера започва през 1992г., като четири години по-късно е избран за главен дизайнер. Всички устройства на Apple представени на пазара след тази дата са разработени от Джони Айв и неговия екип. Сред тях са iPhone, iPad, компютрите Мac, лаптопите MacBook, както и часовниците Apple Watch.

 

В официалното изявление, с което Apple потвърдиха за раздялата със своя главен дизайнер бе посочено, че той ще се оттегли до края на годината. По всичко личи, че последният ден на Джони Айв в компанията вече е останал в миналото. Причината е, че TheVerge информират, че неговото име вече не е публикувано в официалния уеб сайт на Apple. Списъкът с високопоставени служители на компанията не включва Джони Айв, което е достатъчно, за да сме сигурни, че вече не работи за компанията.

 

 

Бившият дизайнер на Аpple вече потвърди плановете си да създаде собствена компания за дизайн, която се казва LoveFrom. Този проект ще намери реализация заедно с дългогодишният колега и приятел Марк Нюсън. Едва ли ще се изненадате, ако допълним, че Apple ще бъдат един от първите клиенти на LoveFrom. По този начин технологичният гигант ще продължи да се възползва индиректно от уникалния талант на Джони Айв, дори и след като не работи официално в компанията.

 

Още от Digital: Apple иска да създаде следващото поколение мултимедийни приложения за Windows