Samsung Bixby е новата гласова услуга с изкуствен интелект на корейския производител. Виртуалният асистент засега може да се използва единствено от смартфоните Galaxy S8 и Galaxy S8+. От компанията сега потвърдиха, че Bixby вече е достъпна в глобален мащаб и е на разположение за потребителите в над 200 държави по цял свят. Тук е момента да отбележим, че услугата все още може да комуникира единствено на два езика, а именно корейски и английски, предаде gsmarena.

 

Все пак Samsung обещаха Bixby скоро да разпознава и други езици. Благодарение на функцията Quick Commands всеки потребител може сам да персонализира начина, по който работи виртуалния асистент. Samsung Bixby разпознава не само думите, но и техния контекст, за да е максимално полезна за всички потребители. Така например можете да направите снимка с камерата и да кажете на Bixby да я прикачи към съобщение, което да прати на някой човек от списъка ви с контакти.

 

Активирането на услугата става с натискането на съответния бутон или с изричането на командата Hi Bixby. Компанията дори обеща да интегрира виртуалния асистент и към приложения на трети страни, но се нуждае от време, за да го направи. Bixby е разработена така, че да се учи от навиците на потребителите. Това означава, че колкото повече я използвате толкова по-добра ще става услугата в разбирането и изпълнението на вашите команди.

 

Вижте как Samsung забрани софтуерно бутона Bixby да се използва за други приложения