Мониторите са важно допълнение към геймърските компютри, тъй като допълват по най-добър начин мощната машина, ергономичната клавиатура и овърклокнатия процесор. В момента на пазара се продава разнообразие от модели, които имат честота на опресняване на кадрите между 144Hz и 240Hz. Много скоро, обаче ни очаква навлизането на първите устройства, които ще увеличат тази стойност до 480Hz, което ще ви позволи да се потопите още по-добре в геймплея на любимите си игри. 

 

В момента вече се провеждат тестове с прототип на първите монитори с тази характеристика, информира TechRadar. Въпросното устройство всъщност представлява 4K монитор, който поддържа 120Hz. В същото време, обаче самият панел е в състояние да възпроизвежда по-висока честота за опресняване на кадрите при по-ниска разделителна способност. Така например самия монитор може да показва 1440p съдържание с 240Hz или HD/Full HD резолюция с 480Hz.

 

Ще е необходимо още време преди да станем свидетели на първите подобни монитори за гейминг. Самият факт, че вече се провеждате тестове с подобни устройства е сигурна гаранция, че 480Hz скоро ще станат реалност. Ако водещите производители проявят интерес към тази идея може още през следващата година да видим първите подобни продукти на пазара. По всичко личи, че е само въпрос на време 480Hz мониторите да станат реалност.

 

Вижте как ще се развива пазара на геймърски монитори през 2017г.