Когато кажем, че ще правим видео ревю на лаптоп MSI, можете да сте сигурни, че ще ви покажем нещо интересно. Този път взехме за тест геймърският GL65 9SE, който не е много евтин, но за сметка на това крие доста приятни изненади. Какви са те, какво ни хареса в този геймърски лаптоп и какво не – предстои да разберете в следващите няколко минути.

Започваме с дизайна, който е типичен за машина за игра, но не е прекалено натрапващ се. Също така лаптопът е сравнително лек, предвид, че е геймърски. Теглото му е малко над 2кг. и той лесно може да бъде пренасян по време на пътуванията ни извън дома. Повърхността на корпуса е красива, но се цапа стабилно с пръстови отпечатъци. Матираният горен капак е направен от метал - ефектно и красиво решение в което се открояват логото на геймърската серия на. Вътрешното пространство около клавиатурата също е алуминиево, а рамката около дисплея и долната част на лаптопа са направени от пластмаса. Нито един от декоративните червени елементи по външната част на корпуса на лаптопа няма подсветка. За сметка на това обаче USB портовете по периферията светят в червено. Екстрата може да се изключи, но от опит ще кажем, че е много полезна в моментите в които играете на компютъра нощем. Решим да свържем флашка или мишка.

Разглеждайки перифернята свързаност на лаптопа, ще отбележим, че тя е изключително богата и функционална. В ляво последователно подредени са Kensington Lock, решетка за охлаждане, LAN за жично свързване към интернет, пълноразмерен цифров аудио-видео изход HDMI, mDP (mini Display Port), USB 3.2 (Генерация 2), USB Type-C и два отделни 3.5мм аудио жака за микрофон и слушалки. Последните два са с позлатено покритие, което гарантира висококачествена връзка с идеално чист звук. В срещуположната дясна част има още 2 пълноразмерни USB 3.2 порта, но Генерация 1, четец на карти памет и захранващ порт.

 

Долната част на лаптопа е пластмасова, като тук има огромни А-симетрични решетки за охлаждане и общо 4 малко решетки под които се крият високоговорителите. Вграденото в лаптопа озвучение е доста сериозно. То се състои от 2 субуфера с по 3W мощност всеки и 2 високоговорителя по 2W. Звукът е доста плътен и чист, като няма да ви се налага да свързвате външни колонки. Няма да ви преразказваме как звучи, предлагаме ви във видеото над тази статия да чуете един саунд тест, който направихме за вас.

 

 

Горният капак на лаптопа е захванат посредством двукомпонентен отварящ механизъм и е видимо подсилен в сравнение с предишните поколения на GL-серията, при които имаше чести потребителски оплаквания за проблеми с пантите. Капакът се движи много плавно и може да бъде отворен дори само с един пръст. В същото време в отворено положение не се разклаща, защото механизмът му го държи стегнато. Това особено ще оценят геймърите които играят по време на път и държат лаптопа в скута си.

Очаквайте и останалата част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на геймърският MSI GL65 9SE. В нея ще разгледаме и тестваме неговите клавиатура, тъчпад, дисплей, хардуер, софтуер, охлаждане и батерия. Със сигурност ще ви е интересно и да разберете как се справя този геймърски лаптоп с основното си предназначение – играта на игри. Интересното тепърва предстои.