Google проявяват голям интерес към услугите за игри. Най-новата платформа на компания се казва Google Stadia и е създадена да се превърне в еквивалента на Netflix, но за гейминг. Потребителите могат срещу определен абонамент да играят и стриймват съдържание директно от облачните сървъри на компанията.

Водещото предимство на Google Stadia е, че не зависи от хардуера, който използвате. Трябва единствено да се сдобиете със специалния контролер за услугата, за да се възползвате от предимствата на платформата. Това не е единствения атрактивен продукт на компанията, който е фокусиран за геймърите.

Още през миналата година дебютира услугата Google Play Pass, която предлага достъп до повече от 350 приложения на цена от едва $5. Срещу тази сума потребителите могат да се забавлявате с внушителната колекция от премиум съдържание, което е налично в Google Play Pass.

Плащането на съответния месечен абонамент ще премахне рекламите, но също така ще предлага и ексклузивно съдържание на потребителите.

 

 

Досега платформата бе достъпна в едва десет държави, като Google обещаха да увеличат допълнително броя на страните, които предлагат Play Pass. Сега повече от година след официалната премиера платформата официално е достъпна и за българските потребители.

Новата актуализация позволява на потребителите от 24 нови страни, сред които и България да се възползват от ексклузивните оферти на Google Play Pass. За да можете да изпробвате сами софтуера трябва да имате устройство, което работи с Android 4.4 или по-висока версията на платформата.

Другите изисквания са Google Play версията да бъде поне "16.6.25", както и да сте въвели актуален метод за мобилни плащания към своя профил. След като отворите приложението изберете менюто от лявата част и кликнете последователно върху "Play Pass" и "Subscribe". Добавете необходимата информация и започнете да се забавлявате с Play Pass на своя смартфон.

Google постоянно добавят нови премиум заглавия към атрактивния каталог на Play Pass.

 

Още от Digital: Вече можем да използваме Google Stadia на всеки смартфон с Android