На 3 Декември 1994г. на бял свят се появи едно устройство, което промени геймърския свят или по-скоро създаде един изцяло нов такъв, в който и до ден днешен милиони хора играят ежедневно. става сума за легендарната геймърска конзола Sony PlayStation.

Още в първият ден на продажбите в Япония били продадени 100 000 бройки. По-късно с навлизането на Американския и Европейския пазар, цифрата бързо набъбнала до 100 милиона. В наши дни Sony PlayStation вече е знаков елемент от световното геймърско общество и едва ли има някой, който да не е чувал за конзолата. Тя вече има няколко поколения зад гърба си, като премиерата на  PlayStation 5 не е много далеч и вече в интернет има снимки, от които става ясно, как ще изглежда тя.

 

 

По повод 25 годишният юбилей на PlayStation, шефът на Sony Interactive Entertainment (Джим Райан), написа в блога на PlayStation: "Много е приятно, когато видиш че феновете на първият PlayStation вече са големи мъже и са предали любовта към конзолата на своите деца, които вече играят на PlayStation 4"

 

Прочетете още: 3 начина да купуваме приложения и игри в Google Play без кредитна карта