Вход

Ако нямате регистрация може да се регистрирате от тук

Регистрация

Въведи кода
5 резултата за general motors
Michelin
Мichelin и GM ще продават автомобилни гуми, които не използват въздух до 2024г.
Мichelin и GM ще продават автомобилни гуми, които не използват въздух до 2024г.
Концепцията за ново поколение гуми за автомобили, които не използват въздух не е нова. Вече сме виждали прототипи на подобни модели, но ще са необходими години преди да станат реалност. Eдин от лидерите в индустрията, а именно Michelin стартира иновативен проект със специалисти на General Motors (GM), който има за цел да ускори този процес. Двете компании заедно са разработили уникалния прототип "Unique Puncture-Proof Tire System" (Uptis), съобщава Engadget.   Всъщност това е гума, която е предназначена за автомобили, които се произвеждат серийно и е изградена като съчетание от композитна гумена смола, в която са вградени нишки от фибростъкло. Тестовете на Michelin показват, че Uptis позволяват достигането на високи скорости, с които асоциираме движението по магистрала. Досега всички подобни прототипи можеха да функционират при забавяне на скоростта, а не при постоянно ускорение. GM започват тестове в следващите месеци.     Компанията планира да използва Uptis в лимитирана серия aвтомобили от серията Chevy Bolt. В случай, че няма неочаквани проблеми се очаква масовото производство на уникалните гуми да стартира през 2024г. Oт Michelin твърдят, че предимствата на подобен продукт са разнообразни и са свързани не само със сигурността, но и с намаляването на разходите.  Успоредно с това GM виждат голям потенциал в Uptis и новата генерация електрически и автономни автомобили.   Още от Digital: Michelin искат да създадат първите автомобилни гуми, които използват дървесина
General Motors
GM ще стартира масовото производство на автомобили без волан и педали през 2019г.
GM ще стартира масовото производство на автомобили без волан и педали през 2019г.
General Motors вече инвестират сериозни средства в разработването на самоуправляващи автомобили и планират да стартират масовото им производство през 2019г. Това означава, че клиентите на компанията само след година ще могат да си купят модел, който се движи автономно, но в купето няма волан, скоростен лост и педали. Според данните първите серийни самоуправляващи автомобили ще са четвърта генерация Chevrolet Bolt, които се задвижват от електрически двигатели, предаде TheVerge.   Информацията за тези планове на бе потвърдена по време изложението Detroit Auto Show 2018 от президента на GM Дан Аман. В своето изявление шефа на компанията изрази задоволство, че много скоро потребителите ще могат да си купят автомобил, който не изисква никаква човешка намеса и може да се шофира самостоятелно. Премахването на скоростния лост, волана и педалите променя дизайна на купето и предоставя повече пространство за пътниците.     Ако всичко върви по план GM ще успеят да изпреварят всички свои конкуренти и ще пуснат на пазара първи своите автономни автомобили. От компанията публикуваха и кратко видео, което разкрива как ще изглеждат отвътре иновативните машини. Потребителите вместо волан ще виждат пред себе си централна конзола, която биха могли да персонализират с по-голям тъчскрийн дисплей. В следващите месеци ще бъдат разкрити повече детайли за плановете на GM.   Вижте осем компании, които ще направят самоуправляващите автомобили популярни до 2022г.
Corvette. Chevrolet Corvette Z06
Eто как изглежда новият кабриолет Chevrolet Corvette Z06
Eто как изглежда новият кабриолет Chevrolet Corvette Z06
Компанията е използвала в модерния си кабриолет мощен 6,2-литров LT4 V8 aгрегат, който гарантира „поне“ 625 конски сили. 
General Motors
General Motors навлизат в пазара на електрически велосипеди през 2019г.
General Motors навлизат в пазара на електрически велосипеди през 2019г.
General Motors (GM) официално потвърдиха, че работят над два електрически велосипеда, които ще са достъпни на пазара през следващата година. Компанията работи над сгъваема и компактна версия на превозното средство. Идеята за използване на EV двигател не е изненадваща, заради огромните ползи, които тази форма на публичен транспорт носи на потребителите. GM вече инвестираха сериозни средства за разработването на електрически автомобили и целят да разгърнaт идеята в други сегменти.      Електрическите велосипеди на компанията ще бъдат постоянно свързани към интернет и ще предложат умни функции за интеграция с мобилни устройства. Инженерите на GМ ще обърнат специално внимание на сигурността и ще ги оборудват със смарт асистенти за паркиране и управление. Сгъваемият модел ще бъде проектиран да реши проблема с по-лесното им транспортиране в градски условия и ще може лесно да се пренася с автомобила, предаде TechCrunch.      Все още не знаем как ще бъдат кръстени велосипедите, но GM стартираха онлайн конкурс, с който потребителите да предложат собствени имена. Предвидена е и специална награда от $10 хил. за човека, който измисли най-подходящото наименование, както и девет утешителни в размер на $1000. Желаещите да гласуват трябва да го направят от уеб сайта "eBikeBrandChallenge" до 26 ноември, а компанията ще обяви официално печелившите на 31 януари 2019г.    Oще от Digital: General Motors ще представят поне 20 нови електрически автомобила до 2023г.
General Motors
General Motors ще представят поне 20 нови електрически автомобила до 2023г.
General Motors ще представят поне 20 нови електрически автомобила до 2023г.
General Motors (GM) официално обявиха, че ще фокусират бъдещата си стратегия в сегмента на електрическите автомобили. Плановете на компанията предвиждат да бъдат представени два нови EV модела в следващите 18 месеца. Още по-интересното е, че това ще бъдат първите представители на предстояща серия, която ще включва поне 20 електромобила. Очаква се премиерата на всички тези модели да стане факт до края на 2023г. Това е сигурна гаранция, че ще виждаме все по-малко автомобили на GM с бензинови и дизелови двигатели.   Информацията за тези планове на компанията бяха потвърден и лично от вицепрезидента Марк Ройс, който изрази увереност, че електрическите автомобили са бъдещето на индустрията. Все пак той уточни, че ще е необходимо време да се извърши трансформацията към EV моделите. GM планират да извършат целия този процес за шест години, информира TheVerge. Все още не разполагаме с детайли как ще се казват новите електрически автомобили на компанията. Те ще са базирани на опита, който GM имат с Chevy Bolt.   Инженерите вече работят над различни дизайнерски решения, които да доведат до по-леки конструкции, които съхраняват батерии с по-голям капацитет. GM искат да се превърнат в глобален лидер в пазара на EV автомобили и така да изпреварят другите водещи производители в този ключов сегмент. При всички положения това няма да е толкова лесна задача. В следващите няколко години Volvo, Mercedes-Benz и Volkswagen също планират постепенно да преминат изцяло към електрическите автомобили.   Вижте най-добрите електрически автомобили, които могат да се купят днес
DMCA.com Protection Status