General Motors (GM) официално обявиха, че ще фокусират бъдещата си стратегия в сегмента на електрическите автомобили. Плановете на компанията предвиждат да бъдат представени два нови EV модела в следващите 18 месеца. Още по-интересното е, че това ще бъдат първите представители на предстояща серия, която ще включва поне 20 електромобила. Очаква се премиерата на всички тези модели да стане факт до края на 2023г. Това е сигурна гаранция, че ще виждаме все по-малко автомобили на GM с бензинови и дизелови двигатели.

 

Информацията за тези планове на компанията бяха потвърден и лично от вицепрезидента Марк Ройс, който изрази увереност, че електрическите автомобили са бъдещето на индустрията. Все пак той уточни, че ще е необходимо време да се извърши трансформацията към EV моделите. GM планират да извършат целия този процес за шест години, информира TheVerge. Все още не разполагаме с детайли как ще се казват новите електрически автомобили на компанията. Те ще са базирани на опита, който GM имат с Chevy Bolt.

 

Инженерите вече работят над различни дизайнерски решения, които да доведат до по-леки конструкции, които съхраняват батерии с по-голям капацитет. GM искат да се превърнат в глобален лидер в пазара на EV автомобили и така да изпреварят другите водещи производители в този ключов сегмент. При всички положения това няма да е толкова лесна задача. В следващите няколко години Volvo, Mercedes-Benz и Volkswagen също планират постепенно да преминат изцяло към електрическите автомобили.

 

Вижте най-добрите електрически автомобили, които могат да се купят днес