Samsung бяха една от първите компании, която представи гъвкав смартфон в индустрията. Проблемите с Galaxy Fold, обаче принудиха корейския производител да е доста предпазлив с технологията. Все пак от Samsung не се отказват от идеята да представят подобно устройство, което да стане хит на пазара. Очаква се премиерата на следващия им гъвкав смартфон да стане факт на 11 февруари, когато ще видим за първи път и Samsung Galaxy S20.

 

 

Новият модел ще има класическия "Clamshell" дизайн, който бе популярен преди години. Според данни на Pocket-Lint компанията ще представи модела с името Samsung Galaxy Z Flip. Eдна от идеите на Samsung e дa отстрани водещия проблем на устройството от този тип, а именно високата цена. Корейският производител ще стартира продажбите на гъвкавия смартфон на цена от $860, което е доста ниска стойност, спрямо конкурентните продукти.

 

 

Пазарните наблюдатели очакват продажбите на гъвкави смартфони да надхвърлят 6 млн. броя до края на 2020г. От Samsung са си поставили амбициозната цел да реализират доставките на 5 млн. устройства в този сегмент. Samsung Galaxy Z Flip се очаква да има 7.2-инчов екран, две камери в задната част и да работи с Qualcomm Snapdragon 855 процесор. Снимките на смартфона, които разкриват неговия дизайн са дело на LetsGoDigital.

 

Още от Digital: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.