Huawei е производител, който инвестира доста средства, за да изпревари своите конкуренти в новосъздаващия се пазар на гъвкави смартфони. Първият смартфон на компанията с тази дизайн се казва Huawei Mate X и прикова вниманието на посетителите на MWC 2019 през февруари 2019г.

Устройството предлага 8-инчова тъчскрийн повърхност, която се сгъва навън и се превръща в 6.6-инчов основен дисплей и допълнителен 6.38" екран. Интегрираната тройна камера включва съчетание от 40МР + 16МР Ultra-Wide + 8МР телефото модули.

Компанията допринесе сериозно за създаването на този сегмент и разшири влиянието си с премиерата на Huawei Mate Xs, който бе представен през февруари 2020г. Aмбициозната стратегия на китайския гигант, обаче се оказа застрашена от търговското ембарго на американското правителство срещу Huawei.

Спирането на доставките на хардуер промени плановете на компанията и значително редуцира броя на нови устройства. Въпреки затрудненията гъвкавите смартфони продължават да са обект на сериозни разработки от специалистите на Huawei.

 

 

Първите два смартфона от серията Huawei Mate X бяха показани за първи път през февруари. Huawei искат да последват същата стратегия с премиерата на Mate X2, която ни очаква в следващите седмици. Конкретната дата на премиерата ще е 22 февруари, съобщава GIzmoChina. Новият модел ще предложи различен дизайн, 5-нанометров процесор Kirin 9000, както и по-добър 8-инчов AMOLED дисплей от последно поколение.

Най-съществената разлика между Huawei Mate X2 и настоящите модели от серията ще е свързана с механизма, който ще позволи сгъването на дисплея навътре, а не във външна посока. По този начин втория ще бъде разположен отвън. Тазгодишният модел ще предлага още поддръжка за 66W зареждане и технологията Wi-Fi 6.

Батерията ще е със заряд от 4400mAh. Четворната камера в задния корпус ще предложи съчетание между 50МР оснoвен сензор, който е допълнен от 16МР+12МР+8МР камери с 10х хибридно приближение. Резолюцията на основния екран е 2480х2220 пиксела, докато външния 6.45" екран ще поддържа 2270х1160 пиксела.

Huawei Mate X2 ще работи с Android 10 и скоро ще разберем каква ще е европейската цена на смартфона.

 

Oще от Digital: Ето как ще изглежда Huawei Mate X2 5G