Гъвкавите смартфони ще станат по-популярни от нормалните устройства и това е само въпрос на време. Инвестициите на водещите производители неминуемо ще допринесат за поевтиняването на моделите, които впечатляват със своя дизайн. Samsung Galaxy Z Flip 3 е един от най-добрите опити за премиерата на гъвкав смартфон с цена, която е традиционна за мобилната индустрия.

Huawei се превърнаха в една от първите компании, която представи устройство с този дизайн. Неочакваните проблеми с търговските ограничения, обаче принудиха китайският производител да промени драстично своята стратегия. Все пак Huawei имат амбициозни планове как да възстановят загубените си позиции през 2022г.

Компанията подготвя премиерата на гъвкав смартфoн още преди края на годината. Въпросният модел ще се казва Huawei Mate V, като представянето ще е на 23 декември, съобщава GizmoChina.

 

 

Eдна от отличителните черти на предстоящото устройство е уникалната тръба за топлинно охлаждане. Добавянето на този компонент ще гарантира добра производителност и оптимална температура дори при продължителна употреба. Техническите спецификации все още не са известни.

Желанието на Huawei да се конкурират директно със Samsung в пазарен сегмент, който Galaxy Z Flip бранда доминира е доста интересно. За нас крайните потребители това означава по-голяма конкуренция, повече възможности за избор и най-важното по-изгодни цени.

 

Oще от Digital: Смартфоните с гъвкави дисплеи ще са достъпни за масовия потребител до края на 2022г.