Google създават изцяло нов потребителски интерфейс за Android 12. Операционната система ще предложи допълнителни функции, визуални ефекти и оптимизации. Компанията ще опита да представи алтернативно решение на концепцията за модерен софтуер за смартфони с дизайнерския език Material You.

Обновленията ще обхванат всички елементи от интерфейса на Android 12, включително панела за нотификации, менюто за бърз достъп до настройки и приложенията на Google. Бета версията на платформата потвърди и наличието на ново устройство на компанията, което все още не е представено официално.

Кодовото име "Passport" се среща в отворения код на Android 12 и е свързано с първия смартфон от серията Google Pixel, който има гъвкав дисплей. Най-вероятно компанията няма да избърса с премиерата през есента, когато ще видим Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro.

Нетрадиционният дизайн ще изисква повече време от Google за необходимите тестове преди да станат официално част от новосъздаващата се пазарна ниша, която се доминира от Samsung.

 

 

Базата данни включва още три модела и това са Barbet (Pixel 5a 5G) – G4S1M, Oriole (Pixel 6)- GR1YH и Raven (Pixel 6 family) – GF5KQ. Наличието на гъвкавия смартфон в кода на Android 12 вероятно означава, че се работи над оптимизация на интерфейса на операционната система за новия дизайн.

Различни софтуерни ъпгрейди могат да направят мултитаскинга и работата с приложения от гъвкавите устройства в още по-приятна и забавна задача. Динамичните промени на интерфейса на Android 12 са само един елемент от стратегията на Google.

Желанието на компанията да стане по-влиятелно име при премиум смартфоните с първия гъвкав Pixel ще е интересно с оглед влиянието на компанията върху Android екосистемата.

 

Oще от Digtial: Продажбите на гъвкави смартфони ще достигнат 240 млн. до края на 2028г.