Google Pixel е популярна серия смартфони, която има привилегията да предлага с приоритет функциите в новата версия на Android. Софтуерните ъпдейти са само едно от предимствата на устройствата от този бранд. Компанията вложи много усилия да гарантира впечатляващ дизайн в Pixel 6 и Pixel 6 Pro, които предлагат сериозен ъпгрейд, спрямо предходното поколение.

От дълго време се работи над възможността да видим смартфон oт Pixel серията, който има гъвкав дисплей. Това не е изненадващо, тъй като все повече потребители проявява интерес към технологията. Конкуренцията между производителите се очаква да допринесе за поевтиняването на гъвкавите смартфони през 2022г.

Премиерата на Pixel Fold има потенциала да превърне Google в още по-влиятелен фактор в пазара на смартфони. Анализаторите смятат, че компанията вече е отложила представянето на първото си гъвкаво устройства, за да имат повече време да изпипат всички необходими детайли по хардуера и дизайна.

 

 

Oчакванията са гъвкавият Pixel да се отличава с дизайн, който наподобява визията на Samsung Galaxy Fold 3. Още по-интересното е, че предстоящото устройство ще работи със същия OLED дисплей, както и Ultra Thin Glass (UTG) защитните стъкла от конкурентният модел. Едва ли има съмнение, че Pixel Fold ще се захранва от процесор Google Tensor.

Данни свързани с втората бета версия на Android 12L, която е създадена именно, за да отговори на високите нужди гъвкави смартфони разкриват повече за новият модел. Една от снимките показва наличието на слот за SIM карти под основния дисплей. Друго изображение визуализира устройството, когато е сгънато.

Бенчмарк резултати потвърждават, че гъвкавия смартфон има осемядрен процесор с 12GB RAM. Oфициалната премиера едва ли ще стане факт преди лятото, като най-логичният времеви период изглежда есента на 2022г.

 

Oще от Digital: Кои са най-големите играчи в пазара на гъвкави смартфони