През 2009г. на бял свят се появи първият смартфон на Samsung, който носеше в името си Galaxy. Това беше Android 1.5 (Cupcake) базираният Samsung GT-I7500 Galaxy. Ще припомним, че той имаше 3.2" цветен AMOLED дисплей с резолюция 480х320 пиксела, процесор Qualcomm MSM7200 с 528MHz честота и 128MB RAM памет. Телефонът имаше 5MP камера, 8GB вградена памет и батерия с 1500mAh заряд. 

Днес, 10 години по-късно тези параметри изглеждат смешни, но за онова време този смартфон беше доста желан от потребителите по цял свят. Той постави началото на ерата Galaxy, която днес има зад гърба си около 100 модела смартфони.

 

 

Както стана ясно от публикация в официалният сайт на Samsung, в чест на годишнината си, Южно Корейският технологичен гигант пуска специален лимитиран пакет "Samsung Galaxy 10th Anniversary Premium" който ще върви в комплект с флагманите Galaxy Note 10 и Note 10+. Той ще включва силиконов кейс, безжичните слушалки Galaxy Buds, смарт часовника Galaxy Watch Active2 и две допълнителни каишки за него. Така потребителите ще получат не само смартфона, а заедно с него и цяла екосистема от Smart устройства.

 

 

Юбилейният комплект ще може да бъде закупен от официалният сайт на Samsung от 3 Декември, като ще бъде наличен само за определени държави, които за момента не са ясни, също както и цената на "Samsung Galaxy 10th Anniversary Premium".

 

Прочетете още: Как софтуера с изкуствен интелект позвoлява да правим по-добри снимки от смартфоните