Що се отнася до приложенията за съобщения, сигурността е едно от най-важните неща. Хакерските атаки в последно време зачестяват и всички компании са особено внимателни,  имайки предвид какви проблеми започнаха да изпитват Zoom по повод тяхната сигурност в приложението си. Точно по този повод, Viber скоро ще позволи на своите един милиард потребители да контролират собствените си данни под формата на „изчезващи съобщения“, които ще могат да приложат в чат прозорците си.

 


Досега тази функция беше достъпна само в „тайните чатове“. Функцията ще позволи на потребителите да зададат таймер за изпращане на текст, снимка, видео или друг тип файл, които може да са активни няколко секунди, минути, часове или дори дни. Отброяването започва автоматично, след като получателят види съобщението, което сте му изпратили. Този метод със сигурност ще повиши нивото на поверителност в чат приложението.
За да активирате функцията е нужно да докоснете иконата на часовника в долната част на чата и да изберете периода, в който съобщението ще изчезне. След това напишете вашето съобщение и го изпратете.
Главният изпълнителен директор на Viber Офир Ейал съобщава пред TalkAndroid, че се гордеят с новата функция за изчезващи съобщения. Представен от компанията през 2017 като част от „тайните чатове“ дойде време тя да бъде включена и в „редовните“, като тази мярка осигурява поверителост. Ейал споделя още, че това е още една стъпка в тяхното развитие като една от най-сигурните платформи за съобщения.

 


Функцията „изчезващи съобщения“ ще бъде налична за потребителите по целия свят. Тя ще може да се използва в началото на май. Така че ако искате фунцията да бъде налична на вашите смарт устройства просто следете последните ъпдейти на Viber в Play Store. Актуализирайки приложението вие ще можете да използвате фунцията за „изчезващи съобщения“.

Още от Digital: Viber увеличи двойно лимита за групови разговори за да облекчи комуникацията по време на COVID19