Spotify е лидер в сегмента на стрийминг услугите, заради впечатляващите функции, които предлага на потребителите. Разнообразната колекция от парчета, предварително персонализираните плейлисти за всеки акаунт и опциите за слушане офлайн са само част от предимствата на платформата. Въпреки популярността на конкурентни услуги, сред които Apple Music е факт, че Spotify е най-предпочитаното решение за стрийминг на музика.

Ако използвате активно своя профил няма как да не ви се е искало да виждате и текстовете на песните, които слушате. Добрата новина е, че разработчиците на компанията са обърнали внимание на обратната връзка със своите клиенти. В официален блог пост от Spotify потвърдиха, че функцията за показване на текстовете на парчетата в реално време вече е достъпна за потребителите.

От месеци това е най-желаната функция от милионите фенове на Spotify по цял свят. Интеграцията на "Lyrics" е възможна благодарение на партньорство с Musicmatch.

 

 

Секцията за текстовете на песни ще е налична в самото приложение и няма да се налага да инсталирате външен софтуер. Spotify уточниха, че "Lyrics" е достъпна за Android, iOS, десктоп версиите на услугата, но също за геймърски конзоли и телевизори. Безплатните акаунти на Spotify също ще имат достъп до функцията.

За да видите текстовете на парчета от мобилните версии на Spotify трябва да кликнете върху "Now Playing View" опцията на дадено парче. Докато слушате плъзнете пръста отдолу нагоре, което ще покаже допълнителен панел с текста. Можете да го споделите с избора на бутона "Share" в долната част.

Десктоп версията на Sporify ще добави икона с формата на микрофон в "Now Playing" секцията, както и Lyrics бутон в TV версията на услугата.

 

Още от Digital: Kaк да блокираме потребители в Spotify