Собствениците на устройства с Windows 10 разполагат с възможността да синхронизират своите смартфони с по-големите екрани на компютрите. Това може да стане, чрез приложението Microsoft YourPhone, което продължава да бъде обект на много актуализации. 

Компанията вече разкри плановете си за интеграция на "Аndroid Apps On PC" функционалност, която от няколко седмици е достъпна за разработчиците. Както името подсказва това е полезен инструмент, позволяващ да видите всички инсталирани приложения на смартфон с Android

Функцията позволява не само да разгледате списъка, но и да стартирате съответните заглавия от компютъра по същия начин, както десктоп приложенията. Потребителите могат лесно да местят плаващите прозорци на екрана и дори да ги закачат към лентата със задачи в долната част на екрана.

 

 

Досега новата функция можеше да се изпробва единствено от представителите на Windows Insider програмата. които са получили ъпдейт към Build 20185. Мicrosoft потвърдиха, че в кратки срокове ще е достъпна за всички съвместими устройства. 

Първоначално "Аndroid Apps On PС" няма да може да показва две устройства по едно и също време. Въпреки това от компанията обещаха актуализация на Microsoft YourPhone преди края на годината, която ще отстрани това ограничение, който първо ще е достъпен за Samsung Galaxy Note 20.

 

Eто и пълният списък с устройства, които са съвместими с новата функционалност: 

 

Samsung Galaxy Note 9
Samsung Galaxy S9
Samsung Galaxy S9+
Samsung Galaxy Note10
Samsung Galaxy Note10+
Samsung Galaxy Note10 Lite
Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10 Lite
Samsung Galaxy S10e
Samsung Galaxy A8s
Samsung Galaxy A30s
Samsung Galaxy A31
Samsung Galaxy A40
Samsung Galaxy A41
Samsung Galaxy A50
Samsung Galaxy A50s
Samsung Galaxy A51
Samsung Galaxy A60
Samsung Galaxy A70
Samsung Galaxy A70s
Samsung Galaxy A71
Samsung Galaxy A71 5G
Samsung Galaxy A80
Samsung Galaxy A90s
Samsung Galaxy A90 5G
Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20+
Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy XCover Pro
Samsung Galaxy Z Flip

 

Добре е да знаете, че синхронизацията изисква смартфона и компютъра да бъдат свързани към една и съща Wi-Fi мрежа. Компанията запазвa правото си допълнително да разшири броя на устройствата, които могат да използват новата функционалност в Microsoft YourPhone. Eдва ли има съмнение, че това е най-добрият начин да си взаимодействате с Аndroid устройствата от компютрите с Windows 10.

 

Още от Digital: Вече можем да изтриваме снимки от приложението Microsoft YourPhone