Собствениците на устройства с Windows 10 вероятно са използвали функцията Windows Spotlight. Това е атрактивният инструмент, който променя снимките на Lockscreen екрана всеки път, когато стартирате компютъра или е в спящ режим.

Функцията също така може да извършва препоръки на снимки и е част от всички десктоп версии на Windows 10. Всеки потребител, който е използвал операционната система е забелязал как работи Windows Spotlight.

Компанията възприема тази опция като интегрална част от софтуера и дори иска да разшири значително възможностите ѝ. Идеята на Microsoft е Windows Spotlight да може да се използва от потребителите и за смяна на уолпейпъра в устройствата с Windows 10.

Това означава, че ако активирате Spotlight ще виждате различни фоново изображения, които се сменят периодично от алгоритмите на Microsoft. В момента функцията е налична единствено за представителите на Windows Insider програмата, съобщава mspoweruser.

 

 

Тук е момента да отбележим, че в края на месеца предстои разпространениeто на October 2020 Update актуализацията, която ще предложи минимални подобрения в интерфейса. Съществува голяма вероятно да станем свидетели на премиерата на Desktop Spotlight, както ще се казва новата функция с този ъпдейт.

По този начин потребителите ще могат да променят начина, по който изглежда Windows 10 в допълнение към традиционните методио за качване на снимка от галерията, използване на слайдшоу от няколко изображения или изтегляне на уолпейпър от интернет.

Снимките показвани от Desktop Spotlight се генерират от тръсачката Bing. Aктивирането на функцията ще става от "Settings>Personalization>Background>Spotlight Connection".

 

 

Oще от Digital: Как да възстановим забравена парола от Lock Screen менюто в Windows 10