Microsoft е една от компаниите, която активно подканва потребителите да преминат към модерните технологии, за да продължат да работят от разстояние. Това е възможно благодарениe на облачната услуга Microsoft 365, както и на атрактивното приложение за видеокомуникация Microsoft Teams. Кризата с коронавируса доведе до невероятен ръст в трафика на платформите, което не е изненадащо.

Софтуерният гигант опитва да се конкурира активно със заглавия като Zoom в сегмента на приложенията за комуникация. От Microsoft сега обявиха няколко нови функционалности в Teams Phone услугата, която е част от Teams приложението. Както името подсказва това е смарт метод, който позволява на 80 милиона потребители от 180 държави да общуват свободно като набират телефонни номера.

Новостите доразвиват сегашните възможности на приложението и добавят опцията за трансфер на обажданията между няколко устройства. Актуализацията осигурява поддръжка за Apple CarPlay, което е подходящо за извършване на разговори, докато шофирате, съобщава xda-developers.

 

 

Извършването на разговори и присъединяването към обаждания ще е максимално улеснено от вградени бутони за управление, както и от Hands-Free опцията, чрез виртуалния асистент Siri. Опцията за прехвърляне на обаждания от едно устройство на друго с Teams Phone без да се прекъсне разговора също е доста полезно решение.

Трябва да отворите Microsoft Teаms на предпочитаното устройство и с едно кликване да  прехвърлите разговора. Алгоритмите на приложението ще откриват и блокират обаждания от спам номера, което ще позволи да се фокусирате върху вашата работа и да не отвличате вниманието си.

Функцията за транскрипция и запис на разговори ще е налична за потребителите до края на 2021г. Приемането и извършването на обаждания с Public Switched Telephone Network (PSTN) е ключово за много представители на бизнеса.

Именно заради това Microsоft са разработили решение с името Operator Connect, което позволява да свързвате вече налични PSTN услуги към Microsoft Teams. По този начин потребителите могат да спестят ценно време и финансови средства.

 

Oще от Digital: Microsoft Teams ще улеснява блокирането на досадните шумове от потребителите