Китайският производител разработва активно собствена операционна система вече повече от две години. HarmonyOS вече придобива все по-реални измерения и представлява бъдещето на Huawei през 2021г. Разработчиците вече имат достъп до Beta 3.0 версията, която е свързан и с интеграцията на нови функционалности.

Ако всичко върви по план HarmonyOS ще намери място в разнообразие от устройства, сред които смартфони, компютри, джаджи с Интернет на нещата и дори автомобили. В интернет се появиха данни за функция, която досега не е намирала място в операционната система.

Името на опцията е "Super Terminal" и вече е част от HarmonyOS Beta 3.0. Този инструмент на Huawei позволява aвтоматично да свързвате периферия и аксесоари с устройствата, които работят с HarmonyOS. Tова важи за безжични слушалки и високоговорители, камери, умни часовници, таблети, батерии и др.

По този начин компанията се надява да улесни максимално работата с няколко различни устройства, които са базирани на HarmonyOS, информира GizChina.

 

 

Интеграцията на функцията донякъде не е изненадващо, тъй като Интернет на нещата ще има важно значение за разработката на платформа. Синхронизирането на няколко джаджи с безжична технология е най-добрия начин да управляваме всичките си устройства с HarmonyOS.

Едно от големите предимства на "Super Terminal" е, че позволява лесно да споделяте мултимедийно съдържание с големите екрани на телевизорите. Изграждането на екосистема от разнообразни хардуерни устройства и софтуерни инструменти за управлението им е трудна задача.

Все пак от Huawei ще позволят и на други китайски брандове да използват HarmonyOS в своите бъдещи продукти. Първата компания, която ще се възползва от тази възможност е Meizu.

 

Oще от Digital: Ъпдейтите към HarmonyOS започват след април