Instagram непрестанно търсят ефективни инструменти, с които да редуцират разпространението на неподходящо съдържание в профилите. Тази задача е силно затруднена от внушителния брой потребители, които активно използват мобилното приложение. Филтрите на Instagram стават по-добри с всеки изминал месец.

Сигурността на личните данни също е водещ приоритет за Instagram. Разработчиците са готови с нова функция, която се казва Security Checkup. Както името подсказва новата опция ще добави още едно ниво на сигурност към потребителските акаунти в Instagram. В случай на предполагаме хакерска ата ка ще получавате полезни съвети как да защитите своя профил.

Security Checkup ще включва проверка на логин активността, преглед на информация за профила, потвърждаване на акаунтите, които споделят информация за вход. Актуализирането на информация за контакт като телефонен номер и имейл също е част от процеса на възстановяване на акаунта в случай на необичайна активност и евентуална заплаха от хакери.

 

 

Следващият път, когато се логнете ще видите нотификация, която ще ви съобщи ако има предпоставки за компрометиране на данните във вашия профил. Можете да направите проверката на акаунта директно от началния екран на Instagram.

Компанията също така препоръчва още няколко неща, които да направите, за да сте максимално защитени. Подходящо решение е да активирате двуфакторната автентикация, което е важен елемент от сигурността на всеки акаунт.

Забелязва се увеличение на измамите с разпространение на директни съобщения. Имайте предвид, че Instagram никога няма да се свържат с вас по този начин. Новата функция Safety Checkup обещава да подобри защитата на профилите ни, което е все по-голям проблем в интернет.

 

Още от Digital: Какво е бъдещето на лайковете във Facebook и Instagram и как лесно да направим публикация с милион харесвания (Видео)