Собствениците на смартфони Galaxy могат да се възползват от разнообразни функции, с които да свързват и използват устройствата от компютрите. Най-добрият пример е приложението YourPhone, което е налично за Windows 10. Последните няколко актуализации на Microsоft подобриха значително възможностите на софтуера.

В момента можем да извършваме много действия от по-големият екран на компютрите, включително да получаваме и изпращаме съобщения, отваряме приложения, споделяме файлове и др. Tова е доста по-удобно при работа с мишка и клавиатура. Samsung предлагат още една атрактивна функционалност, която се казва Quick Share.

Официалната премиера стана факт в началото на миналата година заедно със смартфоните Samsung Galaxy S20. Както името подсказва това е инструмент за извършване на бързи и сигурни трансфери на файлове между устройствата на Samsung. В голяма степен Quick Share наподобява начина, по който работи Air Drop функцията на Apple.

Споделянето на информация от потребителите по този начин става безжично, чрез актуалната Wi-Fi мрежа, към която са свързани двете устройства с Quick Share.

 

 

Samsung вече работят усилено с Microsoft, за да осигурят интеграция на Quick Share за устройствата с Windows 10. Със сигурност това ще се възприеме положително от потребителите, които сега използват функцията за пренос на файлове между смартфони, таблети и компютри. Новият клиент ще позволи още по-бързо да изпращате снимки, документи и файлове между своите устройства.

Все още няма официална информация кога можем да очакваме Quick Share да е достъпна за всички компютри с Windows 10. Трансферите на документи са оптимизирани за Wi-Fi Direct и Bluetooth, както и за устройствата базирани на Smart Things платформата на Samsung.

По този начин компанията ще продължи да работи за премахването на границите между Android и Windows 10. Представянето на новия клиент на Quick Share ще се превърне в най-лесният начин да споделяте файлове между смартфоните и компютрите.

Все още заглавието не е налично в Microsoft Store, но вероятно скоро ще разберем повече за конкретните планове на Samsung и Microsoft.

 

Oще от Digital: Samsung разработват приложение за сигурен трансфер на файлове с името Private Share