Софтуерните ъпдейти могат да са доста досадни, особено когато се налага да свършите нещо по-важно. Това е проблем, който е свързан с всички операционни системи, както за смартфони, така и за компютри. Google опитват да променят системата за ъпдейти по такъв начин, че да не нарушават работата и да не отвличат излишно вниманието им. Вероятно знаете, как след като изтеглите актуализация не можете да използвате смартфоните за определен период от време.

 

Нова функция в Android може да сложи край на този проблем и да ни позволи много по-бързо, лесно и удобно да ъпдейтваме своите устройства. Компанията провежда експерименти с инструмент, който се казва "Resume On Reboot" и както името подсказва позволява актуализациите да се извършват без да се налага потребителите да отключват екраните. В момента софтуерните ъпдейти за Android налагат рестартиране на смартфона, както и въвеждане на логин детайли от потребителите.

 

 

Новата функция ще премахне тази необходимост и ще започни вашите данни и ще отключи устройството, когато се налага. По този начин например няма да се налага самостоятелно да ъпдейтвате всичките приложения към новия софтуер. Aко оставите смартфона за часове ще се наложи пак да актуализирате програмите, които съхранявате. В момента Google провежда усилени тестове с  "Resume On Reboot" на смартфоните  Pixel 4, която ще извършва всички тези действия вместо вас.

 

Oще от Digital: Защо софтуерните ъпдейти на Android вече нямат значение