Google Photos е популярна услуга за съхранение на снимки, която може да се използва като приложение за смартфони, но е достъпна и уеб версия от предпочитания браузър. Безплатното пространство е 15GB, което е достатъчно за повечето потребители. Можете да купите допълнителен абонамент в Google One.

Това не е единствената причина да преминете към премиум акаунт, който осигурява и множество смарт функционалности. Отличителна характеристика на приложението Photos е, че ни припомня спомени направени на същата дата. Функцията Memories е атрактивен начин да се сетите за семеен празник, публична проява или пътуване, което сте забравили.

Досега единствено мобилната версия на Google Photos предлагаше тази функционалност. Компанията потвърди в официалния си Twitter акаунт, че потребителите ще могат да виждат специалната секция за спомени и от уеб версията на услугата. Това означава, че Memories ще бъде налична във вашия профил като отворите photos.google.com от желания браузър.

 

 

След като удостоверите своята самоличност с Google профил ще видите Memories секцията в горната част на началната страница. Когато отворите спомен  можете да избирате и стартирате другите подбрани кадри с кликване на стрелките. Така лесно ще разглеждате снимки заснети през същия период.

Предвидени са и опции за персонализация, като например да се създават Memories спрямо същата дата в предходни години, от секцията Recent Highlights или т.нар. "Themed Memories" от менюто с настройки. Необходимо е да се уверите, че изображенията се синхронизират между уеб и десктоп версията на Google Photos, за да виждате еднакво съдържание на всичките си устройства.

 

Още от Digital: Google Photos представиха функция за скриване на снимки в профила