Google вече представиха полезната функция Now On Tap, която засега мистериозно отсъстваше от тестовите версии на платформата Android 6.0 Marshmallow. Сега разбираме, че компанията е започнала да интегрира тази опция към предстоящата си операционна система, за което потвърдиха собствениците на смартфони Nexus, които вече работят с нейните Preview версии. Google също така смятат с течение на времето да продължи да подобрява нейните възможности, за да улесни максимално работата ни с нея, предаде AndroidCentral.

 

Now On Tap е функционалност, която позволява допълнителни функционалности, към всяко едно приложение, което използвате на смартфона или таблета си. Благодарение на нея можете да задавате различни въпроси, без да излизате от тях, като тя незабавно ще ви покаже информацията, която търсите. Кликването върху име на филм или актьор автоматично ще ви отвори допълнителни страници с информация за тях, което премахва необходимостта да превключвате между няколко приложения, за да го направите.

 

Няма никакво съмнение, че тази функция е създадена, за да ни улесни максимално в бързото откриване на информация в интернет. Новият ъпдейт на Google приложението за Androd 5.0 устройствата също така включва опция за вертикално скролване между заглавията и ще ви препоръчва интересно съдържание в горната част. Много скоро ще разберем повече детайли за предстоящите функции, които ще отличават Android 6.0 Marshmallow.

 

Вижте как Google тестват скоростта на смартфоните с Android