Собствениците на iPhone и iPad със задоволство ще научат, че много скоро ще мога да се възползват от предимствата на атрактивната функция Google Lens. Данните бяха потвърдени от Google, които уточниха, че до броени дни всички устройства с iOS ще имат достъп до този полезен инструмент. За да можете да работите с Google Lens е необходимо да имате инсталирана последната версия на Google Photos, която е с номер 3.15 и е налична в App Store от 3 март, информира Engadget.

 

Добре е да знаете, че функцията се разпространява на етапи и това изисква да се въоръжите с още търпение. Ако Google Lens вече е достъпна за вашия iPhone или iPad ще видите нотификация в Google Photos, подканваща да изпробвате опцията. Благодарение на нея можете насочите камерата на устройството си към даден обект и да получите допълнителна информация какво виждате пред себе си. По този начин ще разберете какво е растението пред вас или кой е нарисувал дадена картина. 

 

 

Google Lens използва алгоритми с изкуствен интелект, за да разбира какво искате от нея и да ви бъде максимално полезна. Сканиране на визитка автоматично ще добави дадено име и телефонен номер към списъка с контакти, а снимане на стикер с Wi-Fi паролата ще ви логне в самата мрежа. Функцията включва интеграция на виртуалния асистент Google Assistant и ще става по-добра с времето, което се дължи на предстоящи софтуерни ъпдейти, чиято цел е да оптимизират максимално възможностите на Google Lens.

 

Още от Digital: Функцията Google Lens вече е достъпна за всички устройства с Android