Google решиха да изненадат подобаващо своите потребители с наближаването на празничния сезон в края на годината с премиерата на интересна функционалност. Името на новия инструмент е "For You" и както подсказва представлява персонализирана емисия, която ще ви препоръчва за атрактивни места, които да посетите на базата на предпочитанията и интересите ви. Според официалните данни функцията вече е на разположени за устройствата с Android в повече от 130 държави по цял свят, сред които и България, предаде xda-developers.

 

Tрябва да отбележим също, че собствениците на смартфони с iOS също имат достъп до  "For You", но тя е ограничена до 30 страни и все още не е налична за платформата в нашата родина. Новата функция е налична под формата на самостоятелен раздел в Google Maps, който допълва класическите "Explore" и "Commute". Toзи раздел ще показва информация за най-атрактивните локации в района, където се намирате и ще обръща внимание на рейтингите и коментарите на другите хора. Данните са базирани изцяло на личния вкус на всеки потребител.

 

 

 

По този начин компанията се надява да улесни всички в избора на непознати локации, които да посетим с любимите хора и семейството си. Google използват специални алгоритми, за да разберат къде се намираме и да ни упътят до най-интересните места и заведения, които можем да открием около нас. При всички положения собствениците на смартфони ще си спестят ценно време, докато планират своите пътувания по време на предстоящия празничен сезон в края на годината. 

 

Oще от Digital: Девет полезни трика за Google Maps за Android