iPhone 12 е първата серия 5-нанометрови смартфони на компанията. Досега не бяхме виждали поддръжка за 5G мрежи и LiDAR сензори. Тези иновации вече са неизменна чат от новите предложения на Apple. Освен хардуерните подобрения като дисплеи, камери и батерии ни очаква и още една интересна иновация.

Собствениците на iPhone 12 могат да се възползват и още едно нововъведение, а именно FaceTime HD. Както името подсказва това е подобрена версия на популярната функция за видео разговори, която вече ще ви позволи да го правите с още по-голяма разделителна способност.

По този начин Apple се надяват да улеснят още повече своите клиенти в контекста на пандемията от COVID-19. Интеграцията на функцията означава, че видео разговорите вече ще се провеждат във Full HD резолюция при Wi-Fi и 5G свързаност.

Добрата новина е, че няма да се налага да купувате някой от новите смартфони, за да изпробвате сами възможностите на FaceTime HD, съобщава Mashable.

 

 

Потребителите на по-стари версии на iPhone също ще имат възможността да тестват FaceTime HD. Това ще е възможно с допълнителен ъпдейт на iOS 14, който ще увеличи резолюцията по време на видео разговорите. Така сосбствениците на смартфони ще има как да извлекат пълния потенциал от 12-мегапикселовите селфи камери.

Пълният списък със съвместими модели за FaceTime HD включва iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone SE (2ng generation), iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. Разпространениет на актуализацията ще позволи на милиони собственици на iPhone да могат да се наслаждават на видео разговори с оптиално качество.

На този етап функцията е част от iOS 14.2 ъпдейта, който все още не е достъпен за всички. В официалния уеб сайт на Apple също е споменато, че по-старите версии на iPhone ще бъдат оптимизирани за FaceTime HD.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max - цена, характеристики и дизайн