HMD Global продължават да изненадват приятно собствениците на новите смартфони на Nokia с Android. Компанията обеща всеки един от моделите им да бъде ъпдейтват оптимално бързо към следващите версии на операционната система. Софтуерните инженери на HMD Global също така работят над серия ъпдейти, които скоро ще подобряват работата на устройствата на Nokia. Сега разбираме, че четири смартфона от портфолиото на HMD Global скоро ще поддържат функцията Face Unlock. 

 

По този начин потребителите ще има как лесно и бързо да отключват екраните им като сканират лицата им. Aктуализацията, която активира Face Unlock ще е налична за Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 8 и Nokia 6.1. Съществува голяма вероятност след това HMD Global да разширят броя на устройствата с Android, които поддържат система за лицево разпознаване, информира NokiaMob. Все още не знаем точно кога ще стартират ъпдейтите, но това вероятно ще се случи до края на есента.

 

Тук е момента да уточним, че Face Unlock ъпдейта е различен от софтуерните актуализации към Anroid P, които ще стартират малко след официалната премиера на платформата. Nokia постепенно се утвърждават отново като предпочитан избор за потребителите, което се дължи както на традицията и добре познатото им име, така и на елегантните и достъпни смартфони, които ни предлагат. Времeето ще покаже кога системата за лицево разпознаваме ще е достъпна за а Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 8 и Nokia 6.1.

 

Oще от Digital: Бъдещите смартфони на Nokia ще работят с Android One