Смартфоните отдвана не са просто устройства, с които да приемаме и извършваме обаждания, както и да изпращаме текстови съобщения. Мобилните устройства вече са мини компютри, които осигуряват непрестанен достъп до интернет и социални мрежи, но също така позволяват да се забавляваме с любимото мултимедийно съдържание и игри. Колкото повече функции, обаче имат смартфоните, толкова по-трудно става за потребителите е да се ориентират с всички неща, които могат да правят с тях, предаде AndroidPit.

 

Все пак има няколко функционалности, които са изключително полезни и ще ви спестят ценно време. Добър пример в това отношение е Smart Lock, която често е подценявана от доста потребители. Това е една от опциите, които трябва веднага да настроите след като се сдобиете с нов смартфон с Android. Идеята на Smart Lock е автоматично да отключва смартфоните при определени ситуации. Така например можете да го направите, когато се озовете на дадена локация или веднага щом влезе в допир с тялото ви.

 

 

Другата важна функционалност, която ви трябва е Find My Device. Това е полезен инструмент за откриване на смартфона, ако не знате къде сте го оставили. Благодарение на тази опция има как да видите на картата къде е устройството или от разстояние да активирате звуков сигнал, за да го откриете сами. Find My Device дори позволява да напишете съобщения на екрана с алтернативен номер, за да може човека, който го е намерил да ви потърси. Нужни са само няколко кликвания в меню с настройки, за да настроите двете функции.

 

 

Вижте осем приложения, които е добре да инсталирате на нов смартфон с Android