Fujifim официално потвърдиха желанието си да придобият контрол над две от бизнес подразделенията на японския холдинг JXTG Holdings Inc. Дейността на въпросните дивизии е фокусирана изцяло в сферата на биотехнологиите, което ще позволи на Fujifilm да засилят присъствието си в този пазарен сегмент. Очаква се финансовите параметри на сделката да достигнат нива от $800 млн., предаде Reuters. Идеята вече е получила одобрението на бордовете на директорите на двете компании.

 

Анализаторите са на мнение, че регулаторните органи няма да създадат допълнителни проблеми и бързо ще дадат съгласието си за финализиране на придобиването. Двете дивизии се казват Scientific Sales Co. и IS Japan Co, чиито операции са ситуирани в САЩ. В случай, че не възникнат допълнителни затруднения сделката ще е финализирана до края на юни, когато контролния пакет акции  вече ще е притежание на Fujifilm. Придобиването ще се превърне във важен източник на приходи в дългосрочен план.

 

Успоредно с това от Fujifilm се надяват да преодолеят широкоразпространената вълна от недоволство свързана с купуването на Xerox. Двама от най-големите инвеститори, които притежават около 10% от акциите започнаха инициатива да накарат всички останали да се противопоставят и да прекратят сделката. Fujifilm опитват да потушат напрежението и да се фокусират върху интеграцията на Xerox към настоящата инфраструктура на компанията. Времето ще покаже дали всичко ще протече съгласно плановете им.

 

Вижте пет технологии, които ще променят света в следващите 15 години