Фотоапаратите за моментни снимки от серията Fujifilm Instax се радват на голяма популярност сред потребителите. Преобладаващата част от представителите на серията могат да правят изображения с правоъгълна форма и големина на кредитна карта. Много от собствениците им биха искали да имат повече възможности за избор на хартиения носител на кадрите, които снимат. Fujifilm са обърнали внимание на желанията им и подготвят премиерата на два нови модела.

 

Устройствата ще се казват SQ и SQ10, и ще се конкурират директно с фотоапаратите на Polaroid и Instagram. Eдно от големите подобрения, които ни очаква в тях е възможността да правим по-големи снимки с квадратна форма, предаде TheVerge. Новите Fujifilm Instax модели ще бъдат представени официално до броени дни. Фотоапаратите ще имат хибридни сензори, LCD дисплеи в задната част и слотове за microSD памет карти. Fujifilm ще проведат специално събитие на 19 април, където ще видим за първи път SQ и SQ10.

 

Все още не знаем какви други спецификации ни очакват в новите устройства. Най-големият въпрос е как ще става отпечатването на снимките и дали те ще имат вграден принтер. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да разберем какви други подобрения ни очакват във Fujifilm SQ и SQ10, което важи и за цената им на европейския пазар. Фотоапаратите за моментни снимки продължават да имат собствена лоялна база фенове сред феновете на мобилната фотография

 

Вижте какво трябва да имаме предвид при покупката на цифров фотоапарат