По време на състоялата се премиера на последният им флагман Mate 40 Pro. Huawei представиха и няколко други интересни устройства. Едно от тях бяха слушалките FreeBuds Studio. Днес те са при нас за обстоен тест и нямаме търпение да споделим с вас преките си впечатления от него.

 

 

Тези от вас, които следят видео ревютата на Digital.bg вече са виждали различни ревюта на слушалките от FreeBuds серията на Huawei. FreeBuds 3, HuaweiFreeBuds 3i и Huawei FreeBuds Pro. Studio обаче са доста по-различни от всичко, което сме ви показвали до момента.

 

 

Това разбирате още когато ви показваме обемът на кутията в която се съхраняват. Кейсът е твърд, затваря се с цип, а вътре в него има специална отливка с ергономична форма, която игп редпазва да не се повредят когато ги транспортирате или съхранявате. В централната част на опаковката има специална ниша, в която сеп оставя кабелът за зареждане. Да FreeBuds са бежични и се свързват със смартфона, лаптопа или таблета ви посредством Bluetooth 5 с двойна антена.

Така когато смартфонът е в джоба ви, в чанта или дори през дебела стена в съседната стая, връзката със слушалките няма да се наруши и ще имате перфектна връзка, с постоянен звук без прекъсване. Като тук ще акцентираме върху факта, че FreeBuds имат Pop-Up Studio, което ви спестява много време.

 

Така още при първото свързване, слушалките автоматично ще търсят близки устройства. След това на екрана на смартфона ви, ще се появи прозорец „потвърждаване на връзка“. И така цялото свързване представлява само един клик.

Видно е, че за създаването на FreBuds Studio, Huawei са използвали висококачествени материали. Това са алуминий, поликарбон и изкуствена кожа. Мидите са със специална двойна звукоизолация, а диадемата е гъвкава, с наклон до 150 градуса и приляга идеално към всеки размер човешка глава.

 

 

Слушалките са с размери 165мм височина, на 150мм ширина и 81.5мм дебелина. Теглото пък е само 260 грама, което за та такъв тип устройство, с толкова сериозен хардуер и аудио параметри е доста малко.

FreeBuds Studio могат да се похвалят с кристално чисто Hi-Res аудио звучене, което се дължи на факта, че те имат интегриран Hi-Fi аудио чип и професионални акустични компоненти.

 

 

Честотните характеристики на слушалките са в диапазона от 4 Hz до 48KHz. Високоговорителите са с диаметър 40мм, с 4-слойна полимерна диафрагма. Чрез нея е постигната споменатата по-широка честотна характеристика и по-висока чувствителност. За качеството на звука допринася още и премиум аудио кодек, интегриран във външната част, под корпуса. Той осигурява чист и деликатен звука с по-малко изкривяване, по-ниско ниво на шума и по-висок динамичен обхват.

Повечето слушалки използват AAC кодек, който е с 16-нитов динамичен обхват, 44.1KHz честота и 256kbps скорост на трансфер. Това обаче не е било достатъчно на Huawei и при своите FreeBuds Studeo, те използват L2HC High Solution кодек, който вече е 24-битов, с честота 96KHz и със скорост на трансфер от цели 960kbps.

 

По този начин L2AC намалява загубата на качеството и въстановава първоначалната плътност и финност на музиката, която слушате.

По всичко личи, че студийните безжични слушалки на Huawei са много интересни и за тях определено има какво интересно да се разкаже и покаже. Нашите тестове продължават и във втората част на това видео ревю, ще ви покажем още интересни неща свързани с тях.