Вече ви информирахме какви са реалните мотиви на Foxconn за сделката със Sharp. Това придобиване стана факт в началото на миналата година. Sharp притежават няколко уникални технологии, като например IGZO дисплеите, но също така проявяват все по-голям интерес към OLED технологията. Tук е момента да отбележим, че най-големият клиент на Foxconn е Apple и възнамерява да използва OLED дисплеи в своите бъдещи смартфони. Това е допирната точка в интересите на двете компании.

 

Последните данни на информационната агенция Nikkei разкриват, че Foxconn смятат да изградят нова фабрика на територията на САЩ. В нея ще бъдат произвеждани именно дисплеи с OLED технологията. Изграждането на това съоръжение ще изразходва инвестиции в размер на приблизително $7 млрд. Очаква се новата фабрика да създаде между 30 и 50 хил. работни места. Информацията за тези бизнес планове идва директно от шефа на Foxconn, Tери Гоу.

 

Съоръжението най-вероятно ще бъде построено на територията на Пенсилвания. Представители на Apple и Foxconn вече са провели работни срещи с новия президент на САЩ, Доналд Тръмп. Желанието на Foxconn да инвестира в този проект съвпада с неговото желание да се подпомогне американското производство. Въпросното съоръжение за OLED дисплеи се очаква да намали зависимостта на Apple от Samsung в доставката на компоненти за смартфоните iPhone.

 

Вижте как Foxconn искат заместят всичките си служители с роботи и машини