Вече ви информирахме какви са реалните мотиви на Foxconn за сделката със Sharp и компанията най-накрая получи зелена светлина от регулаторните органи, за да финализира това придобиване. Финансовите параметри са $3.8 млрд., а бизнеса на японския производител ще бъде отделен в самостоятелно дружество, което ще се управлява от главния изпълнителен директор, Тери Гоу. Една от основните причини за желанието на Foxconn да купят Sharp са иновативните дисплеи за мобилни устройства на компанията и технологиите, които притежават, за да ги произвеждат. 

 

Mного анализатори предвиждат, че през следващата година ни очаква революционна промяна в дизайна на iPhone по случай 10-годишнината от премиерата на първия модел от серията, предаде PhoneArena. Sharp вече започнаха да си партнират с Apple в създаването на ОLED дисплеи в следващия им смартфон от висок клас, но заради финансови проблеми не биха могли да отговорят на техните изисквания. Не бива да забравяме и факта, че Samsung са най-големият производител на подобни панели и компанията не разполага с ресурсите да ги произвежда в големи количества на цена, която е по-ниска от тях.

 

Именно заради това от Foxconn се ориентираха към придобиването на Sharp, тъй като тяхната технология за производство на OLED дисплеи е една от най-усъвършенстваните в индустрията. Въпрос на време е да видим дали съвместните им усилия могат да доведат до създаването на по-добри панели от тези, които Samsung и LG могат да предложат, но интереса на Apple към тях едва ли е случаен. Очаква се също така дисплеите в новите модели iPhone да поддържат 4K резолюция, което ще е едно от най-добрите подобрения в тях.

 

Вижте пет приложения на виртуална реалност в медицината