Nokia продължава да бъде голямо име в технологичната индустрия въпреки факта, че не произвежда смартфони няколко поредни тримесечия, но вече изрази намеренията си да се върне в този пазарен сегмент. Все пак компанията не се е отказала от идеята отново да представя собствени устройства на пазара и това е част от проекта на финландския производител да се завърне подобаващо в индустрията. Бъдещите модели на Nokia най-накрая ще оперират с Android и ще бъдат произведени от Foxconn, които създават и повечето компоненти за смартфоните iPhone. 

 

Tрябва да отбележим, че те ще се продават на пазара от името на HMD Global, която се притежава от нея, а анализаторите са на мнение, че още до края на годината ще видим ново устройство с името Nokia, предаде AndroidHeadlines. Според непотвърдена информация първия смартфон с Android на компанията ще има 5.2 или 5.5-инчов дисплей, който поддържа QHD резолюция от 2560х1440 пиксела. Предстоящият модел ще работи с платформата Android 7.0 Nougat и ще се възползва от предимствата на Z Launcher на компанията.

 

Според някои анализатори можем да очакваме и IP68 сертификация, която гарантира защита срещу прах и вода, като поне едно от двете нови устройства на компанията ще предложи тази функционалност. Завръщането на Nokia в тази пазарна ниша ще е много интересно събитие, което определено ще предизвика голяма еуфория сред много потребители. Предстои да видим какви други спецификации ще отличават първият смартфон с Android на Nokia и кога можем да очакваме реалните му продажби на глобалния пазар.

 

Вижте какво искат да видят потребителите в бъдещите смартфони на Nokia с Android OS