Foxconn е най-големият производител на мобилни устройства, който си партнира и сглобява смартфоните на най-популярните брандове в индустрията. Въпреки това компанията изпитва проблеми през последните месеци, които са причина за неочаквана промяна в бизнес стратегията им. В случая става въпрос за FIH Mobile, което е дъщерното дружество на Foxconn и е фокусирано върху производството на смартфони, работещи под управлението на Android. От xda-developers информират, че ще бъде намален неговия капацитет.

 

Сред някои от най-големите клиенти на FIH Mobile са Google, Xiaomi, Lenovo, Nokia, Sharp, Gionee и Meizu. Стагнацията в мобилната индустрия през последните тримесечия е причината да бъде изместен фокуса от смартфоните с Android към автомобилната електроника. Foxconn също така ще пренасочат стотици инженери, голям брой служители, както и други ресурси от звеното за производство на мобилни устройства към автомобилната си дивизия. Новата стратегия ще засегне всички клиенти на FIH Mobile.

 

 

Големият проблем зa FIH Mobile са китайските производители на хардуер, които често забавят плащанията, но рядко предоставят достоверна прогноза за очакваните доставки в дългосрочен план. Анализаторите не очакват действията на Foxconn да доведат до увеличение на цената на смартфоните, тъй като компаниите ще пренасочат продукцията към други производители. В момента FIH Mobile генерира над 90% от приходите си именно от създаването на мобилни устройства за своите клиенти. 

 

Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.