Вече ви информирахме за желанието на Foxconn да купи японския производител Sharp, като преговорите между тях претърпяха неочакван обрат, който бе провокиран от лоши инвестиции, оперативни загуби и стратегически грешки. Комбинацията от тези фактори се отрази на финансовите параметри на сделката, тъй като в крайна сметка тя се реализира за около $3.5 млрд. Припомняме ви, че това е почти два пъти по-малко от първоначалното желание на Foxconn да инвестират приблизително $6.2 млрд., за да извършват това придобиване, информира PocketNow.

 

Mного анализатори останаха скептични относно потенциала на подобна сделка като сега разбираме и една от причините тя да стане факт, която е свързана с желанието на Foxconn да има все по-голямо влияние в производството на дисплеи с OLED технологията. Данните разкриват, че тя ще инвестира сума от порядъка на $1.8 млрд., за да ускори създаването на подобни панели, което се очаква да се случи в рамките на следващите четири години. В момента Samsung е най-големият производител в този сегмент, като сега регистрира около 95% от печалбата в тази пазарна ниша и изглежда, че Foxconn искат да променят тази ситуация.

 

Не бива да забравяме също, че Apple също проявяват интерес към OLED дисплеите, които искат да използват в следващото поколение на смартфоните iPhone, което е сигурна гаранция, че тяхната популярност ще продължи да се увеличава. Досега Sharp предоставяше специалните IGZO LCD дисплеи за технологичния гигант, но нещата в индустрията се развиват доста бързо и затова тя планира да премине към тази технология. Предстои да видим дали тази инвестиция на Foxconn ще позволи на Sharp отново да се превърне в печеливша компания. 

 

Вижте какви са реалните мотиви на Foxconn за сделката със Sharp