Tърговската война между Китай и САЩ вече се отразява негативно на водещите производители. Санкциите налагани от двете страни влошават нормалните бизнес отношения между големите компании. Тези процеси налагат сериозно промени в стратегията, като това важи дори за най-влиятелните имена в индустрията. Apple също са засегнати основно заради факта, че произвеждат iPhone във фабриките на Foxconn, които са разположени предимно в Китай.

 

Най-големият производител на електронни устройства в светoвен мащаб, обаче е наясно с влошения търговски климат. Oт Foxconn твърдят, че могат да произведат всички версии на iPhone предназначени за американския пазар извън територията на Китай. Думите са на Йънг Лиу, който е ръководител на дивизията за полупроводници на Foxconn и допълни, че в момента около 25% от цялата им продукция на смартфони е извън многолюдната държава, съобщава Pocket-LInt.

 

 

Изявлението не е случайно, тъй като приблизително 50% от приходите на Foxconn идват от поръчките на Apple. Преместването на продукцията извън Китай ще им позволи да намалят разходите и да избегнат високите мита. Трябва да отбележим също, че компанията засега не е отправяла молба смартфоните им да се създават на друго място. Foxconn просто се подготвят предварително за подобна ситуация, ако търговските отношения между САЩ и Китай продължат да се влошават.

 

Oще от Digital: Apple ще загуби $9 млрд. заради слабите продажби на iPhone